Inspiratie en cases centraal

Tijdens de Plan C Community Day 2014 gaan we dieper in op de kansen die een circulaire economie voor bedrijven biedt. De klemtoon ligt op concrete cases. Sprekers uit diverse bedrijfstakken brengen hun verhaal over vallen en opstaan. Ze tonen dat duurzaam omgaan met materialen een rendabele bedrijfsvoering niet in de weg hoeft te staan, zelfs integendeel.

Keynote spreker Marga Hoek laat ons zien waarom haar boek "Zakendoen in de nieuwe economie" werd gekozen tot het Nederlands Managementboek van het Jaar. Bert Stevens (Vice President Nike Operations Europe) prikkelt met de innovaties die zijn bedrijf 'just does'. Didier Pierre (CEO Nearly New Offices) doet het stof opwaaien in de wereld van de kantoorinrichting. En Matthias Huisken (Managing Director iFixit Europe) toont hoe een startup het neem-maak-dump-systeem kan 'hacken' en er nog geld mee kan verdienen ook.

Wanneer?

Donderdag 6 november
12u30: ontvangst
13u30: start
16u30: einde (receptie)

Waar?

LITC (op domein Nike)
Nikelaan 1
2430 Laakdal
Bereikbaarheid

Prijs

75 euro per persoon (incl. btw)
inclusief lunch en receptie
inclusief gratis e-boek 'Zakendoen in de nieuwe economie' twv. € 25
studenten: gratis (mits korte motivatie)

De sprekers

Marga Hoek - De Groene Zaak

Marga Hoek is directeur van De Groene Zaak, de duurzame ondernemersvereniging waarbij meer dan 190 bedrijven zijn aangesloten die allen op de hoogst mogelijke snelheid willen verduurzamen. Daarnaast staat zij sinds november 2013 aan het roer van Het Groene Brein, het wetenschappelijk equivalent van De Groene Zaak. Marga Hoek schreef het boek 'Zakendoen in de nieuwe economie', inmiddels bekroond tot managementboek van het jaar 2014.


Bert Stevens - Nike

Bert Stevens is Vice President European Operations for Nike. He is a member of Nike’s most senior team in Europe, which runs a 6B$ business. He is a former Belgian Champion Gymnastics with two universities degrees (Civil Engineering and Economics) and an MBA at Leuven University. Bert and his team of approximately 3000 employees are continuously elevating business performance while driving sustainability at the same time.


Didier Pierre - NNOF

Didier Pierre is Managing Director van PMC Holding en Gedelegeerd Bestuurder bij Nearly New Office Facilities. NNOF zet in het opknappen en herontwerpen van kantoormateriaal. Didier Pierre toont aan hoe hergebruik en het bijhorende business model 'nearly new' een groot financieel voordeel kan opleveren voor zowel de klant als het bedrijf.


Matthias Huisken - iFixit

Matthias Huisken is Managing Director of iFixit Europe. iFixit is an online repair community internationally renowned for their open source repair manuals and product teardowns. iFixit has empowered millions of people to repair their broken stuff. Matthias speaks on design for disassembly and the environmental impact of electronics.


Bereikbaarheid

Adres
LITC (op domein Nike)
Nikelaan 1
2430 Laakdal

Het LITC in Laakdal bood ons hun prachtige en gloednieuwe gebouw aan voor de Community Day. Een buitenkans die we niet konden laten liggen. Enige minpunt: het LITC is moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer. We hebben echter verschillende mobiliteitsoplossingen uitgewerkt:

Met de trein en onze shuttlebusjes komen

We leggen gratis shuttlebusjes in (waarvan één elektrische aangeboden door Nissan) vanaf het station van Geel tot aan het LITC (en terug natuurlijk). Vink bij je registratie aan of je van dit aanbod gebruik wenst te maken.Openbaar vervoer

Station Geel – Perron 4
De Lijn 302 Geel – Maaseik
23 min. (19 haltes) Vorst Meerhoutenstraat
Wandelen 1,1 km, Nikelaan 1, Laakdal.
(let op: geen aangename wandelweg)

Carpoolen met Eventpool

We hebben een overeenkomst met Eventpool. Eventpool is de carpooling service van Taxistop vzw. Via Eventpool kan je in contact komen met anderen om samen naar de Community Day te rijden. Wie carpoolers meeneemt, ontvangt een unieke code. Met die code krijg je van ons een fijne attentie ter plekke.

Met de auto komen

LITC ligt op Nike’s Europese Logistieke Campus in Laakdal, aan de autosnelweg E313 Antwerpen-Hasselt en het Albertkanaal. Bezoekers van LITC kunnen gebruik maken van de bezoekersparking van Nike. Het LITC gebouw ligt in een landschapsvijver rechts van de parking, net voorbij de eerste windmolen rechts. LITC is aangeduid op de bewegwijzering op de Campus.

Openbaar vervoer

Station Geel – Perron 4
De Lijn 302 Geel – Maaseik
23 min. (19 haltes) Vorst Meerhoutenstraat
Wandelen 1,1 km, Nikelaan 1, Laakdal.
(let op: geen aangename wandelweg)

Gesponsord door:
Satellite event van:
Gelieerd met:
Gelieerd met:
Mobiliteit:

Privacy Verklaring | Algemene voorwaarden
We gebruiken veilige cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Lees meer in onze cookieverklaring.